H niin kuin henkinen.

LyckligaStprmanKattegatNyt juuri tekee mieli antaa mielelle henkistä ravintoa. Ainahan se olisi hyväksi, mutta etenkin nyt lomalla kun suoritusmoodi ja aikaansaamisen tehot on laskettu laiskasti lipuvalle käyrälle… Alla olevien kirjojen parissa saan parhaillaan hyvää kastelua ajatteluni henkiselle ja hengellisemmälle puolelle. Slurp. Suosittelen – näitä tai vastaavaa. IMG_0615

Oprah. What I Know For Sure. Kun luen hänen osin raastavan ja täysillä voimauttavan kokoelman elämänsä opeista menen hiljaiseksi. Hänen lähtökohdistaan tilastollinen ennuste olisi vienyt aivan toisenlaiseen, epätoivoiseen elämään. Mutta Oprah. Hän halusikin kääntää elämäänsä todella vahvasti sarvista eri suuntaan! Oppia itsestään, pitää itsensä samaan aikaan rautaisen vahvana ja herkän avoimena elämän arvostamiselle ja itsetutkiskelulle. Hän on elänyt todeksi sen, että elämä on lahja, joka pistää ihmisen jatkuvasti kehittymään ja myös pysymään nöyränä. Historiasi on osa sinua, mutta se ei määrittele sinua yli oman itsesi, valintojen, joita voit itse tehdä elämässäsi, osoittaa Oprah.

Jaan täysin hänen ajatuksensa, että elämä on niin ihmeellinen lahja, että on inhimillinen velvollisuus (ja oikeus) käyttää elämänsä mahdollisimman hyvin.

Carlsson, ruotsalainen pappi. Tarttui mukaan kirjakaupasta autoillesamme pitkin eteläistä Ruotsia, lapsuusmaisemissa. Carlsson tuo joka päivälle painavan arvopohjaisen ja elinvoimaisen ajatelman, kuten

”Just idag är det enda jag har” ja kysyy sivun lopussa ”Vad kan jag inte skjuta upp till imorgon?”

”Just idag reflekterar jag över vad jag håller för heligt” ja kysyy päätteeksi ”Vad är heligt i mitt liv?”

”Just idag är min svaghet min styrka” ja ajatteluttaa ”Vilken är min svagaste sida?”.

”Just idag öppnar jag mig för något större än mig själv.” Ja ”Vad är det största som jag kan tänka mig att få vara med om idag?”

”Just idag bryter jag ett destruktivt mönster.” Ja haastaa tunnistamaan ”Vilket destruktivt mönster vill jag inte bli fri ifrån?”

Kirjan kysymyksiin vastaamalla syntyisi aika mittava oman henkisen ja hengellisen pohjan inventaario ja henkilökohtainen eetos tai julistus. Uskon, että on hyvä elämän myötä tarkastella ja kehittää edelleen omaa elämänfilosofiaa – ja olla omasta arvopohjastaan hyvin tietoinen. Kirjat voivat olla siihen hyvä keskustelukumppani. Niiden hyvä puoli on myös se, etteivät ne ala kiistelemään. Kirja on hiljaa ja antaa sinun ajatella ajatuksiasi.

Sinulle hyviä heinäkuisia ja henkisiä ajatuksia toivottaen, Mia

Avainsanat: