Ennen ja jälkeen. Loma & Hyvä Paluu.

Tapahtui ennen lomia:

Istutin itseni rippituoliin H1 päätteeksi päästääkseni henkisesti itseni lomille. Huomaan, että sen inventaarin, tai sanottakoon välitilinpäätöksen jälkeen onkin kivempi aloittaa nyt tämä H2. Täytyy toistaa sama ennen seuraavia lomia.

Laitoin inventaarissa itseni viivalle:

Mitä olin yrittänyt vuoden mittaan saada aikaan,

mihin laittanut energiaani, aikaa ja ajatuksiani.

Ja mihin en.

Laitoin arvioni jakoon organisaatiollemme. (Lopussa on kopio tästä Leadership As A Service -inventaariostani, jos koet joskus tilityksen tarvetta ja haluat versioida mallistani itsellesi.) Läpinäkyvää, ajattelin, ja keino antaa mahdollisuus muille ilmaista odotuksiaan, mitä Leadership Serviceä he tarvitsevat. Ei samaa kaikille. Inventaario oli myös esimerkkiä kullekin miettiä, miten aikansa käytti H1 osalta. (Realistinen sivuhuomautus: turha lienee odottaa, että omat johtamisinventaarit kiinnostavat kovinkaan kuitenkaan muita kuin itseä.) Mielessäni poltteli alkujaan raskaampi tarve varsinaiselle synti- ja vikailmoituslistalle itsestäni johtajan roolissani, onnistumisistakin huolimatta. Loma tuli siis tarpeeseen minullekin. Panos & aikaansaamislistausta oli lopulta itsestäkin kivempaa lueskella kuin terva&höyhenet -tilitystä kokemistani heikkouksistani.

Lomien jälkeen:

No. Totuus esiin ennen ”kivempi aloittaa H2” -vaihetta. Kuulun hitaisiin lomalta palaajiin. Mites sinä? Voisi tosiasiassa mennä pitkäänkin ennen kuin psyykkinen kelloni alkaisi soittaa herätystä töihin paluulle. Yritin piristää itseäni ja hidasta mieltäni tukka veneilyviikkojen jäljiltä takkuisena fingerporilaisella vitsillä. Mietin:

”Onko töissä käytävä?”

Ajattelin ottaa kuvan toimistomme käytävästä ja postata se faceen:

”Kävin toteamassa: Kyllähän töissä on käytävä! Tässä on meidän toimiston käytävä. ”

Alkustarttia helpotti nelipäiväiseksi kevennetty ensimmäinen viikko (tämä uudestaan myös ensi kesän jälkeen). Ja tiimin kanssa ihanan kesäinen retki rakkaaseen Turkkusseen. Hyvä oli olla menemättä strictly business -agendalla. Jaoimme dekkaritarinoiden sävyssä tiivistelmiä kesähetkistämme: kohtaus keskeltä toimintaa, aloitus yksityiskohdasta. Olipas hauskaa kuultavaa!

Totesimme yksimielisesti olevamme People Businessin coressa. Suorahaku-liiketoimintammehan on löytää right people. Kaikki tekemisemme on People. Meidän asiakkaat = people, ihminen tekee yhteistyötä ihmisen kanssa. Ehdokkaamme = people, jotka haluavat tulla kohdatuksi ihmisenä. Tiimimme =people, jotka tekevät sen ratkaisevan eron, miltä bisneksemme tuntuu asiakkaistamme, ehdokkaistamme, itsestämme. Siksi huomio itsensä johtamiseen, omiin tavoitteisiin, tunnelmaan.

Lomalta paluussa on se tietty fiilis: Avata uusi vihko, teroittaa kynä, uusi kumi, uudet suunnitelmat. Valkoiset lenkkarit. Jokainen syventyi hetkeksi luomaan suunnitelmaansa Omalle Hyvälle Syksylleen. Henkilökohtaisena. Itselle tärkeän tavoitteen sparraajana luksusaikaa oli hyvän kollegan coachauksessa.

Tuossa tunnelmassa oli jotain, jonka olisin halunnut purkittaa tulevien päivien varalle.

Ehkä Sinäkin haluat suunnitella syksyäsi. Vaikka näin:

 

Hyvä syksyni 2017 (Turussa 9.8.2917)

Minulle tärkeää syyskauden työelämässäni on…

Kolme tärkeintä tavoitettani syksylleni

  1. .
  2. .
  3. .

Mitkä asiat tukevat ja vievät minua kohti tavoitteitani?

Mitä haluaisin omalta osaltani välittää työyhteisölleni tänä syksynä?

Yksi oma tavoitteeni on tuoda tähän syksyyn aiempaa enemmän levollisuutta. Tänään kokeilinkin jotain toimivaa: aamulla kuulokkeilla mindfulnessia ennen ylösnousua.  Ja maanantaihan oli monta pykälää ihanampi! (Juon kahvini Monday Hates You Too -kupista. Vakavissani.) Saman meditaatio -rutiinin otimme jo aikuisten iltasaduksi ennen lomia. Loman laatua paransi huomattavasti myös päätös kytkeä sähköpostin jatkuva syöttö pois päältä. Taidan pitää asetuksesta kiinni toistaiseksi, koska se tuntuu hyvältä ja tukee selvästi levollisuus -tavoitettani.

LAAS

Tässäpä myös aiempi kynän ja tavoitteiden terottelun artikkelini kiinnostuneille: Starttipaketti johtoryhmän syksyyn

Syksystähän ei vielä tänään puhuta mitään! Siispä hyviä elokesän päiviä toivottaen Mia. P.S. Odotan innolla elokuun tulevaa Optiota.